Blogs van Salon Alouette

Reinigen van het gezicht.....

..... het belangrijkste om de dag mee te beginnen én af te sluiten!

De huid is een orgaan die ademt en verzorging nodig heeft, zodat we er op latere leeftijd ook nog gezond uitzien. De lichaamshuid wordt dagelijks gereinigd door het douchen, maar de gezichtshuid kan wat extra aandacht gebruiken. Er wordt altijd gezegd dat dit vroeger niet nodig was.

Tegenwoordig is er meer luchtvervuiling en door onderzoek weten we ook veel meer over de functie van onze huid.

Eerst even wat theorie.

Vanuit de onderste laag van de huid worden huidcellen richting de oppervlakte geduwd. Dit proces duurt ongeveer 28 dagen. De huidcellen bestaan onder andere uit vocht met daarin veel vitamines en voedingsstoffen. Als de huidcel aan de oppervlakte is gekomen is er enkel een verschrompeld velletje over. Dit blijft op de buitenste laag van de huid liggen, wat wij zien als schilfers.

Waarom eigenlijk je gezicht reinigen?

De huid bestaat uit poriën, dit zijn zichtbare openingen in de huid. Hierin kunnen zich afvalstoffen en vuil ophopen. Naast de schilfers die op de huid liggen, wordt ons gezicht de hele dag blootgesteld aan vervuiling: uitlaatgassen, make-up, transpiratie, maar ook straling van zon, computer, verwarming en airco. Door de huid te reinigen wordt voorkomen dat het vuil zich ophoopt in de poriën en de huid verstopt raakt. Als de huid verstopt is stagneert de doorstroming van de voedingsstoffen. De huid ziet er vaal en vermoeid uit.

In de salon krijgen wij vaak te horen dat het reinigen veel tijd kost en dat er soms wordt volstaan met een plons water over het gezicht. Helaas is schoonmaken van de huid met alleen water niet voldoende, water lost geen vet en vuil op. Bijvoorbeeld de auto of een vuile pan worden ook niet schoon van warm water alleen, daar heb je echt een reinigingsproduct bij nodig, zo is het ook met onze huid!

Hoe je gezicht te reinigen?

Het reinigingsritueel kun je net zolang maken als je zelf prettig vind. Vaak ben ik zelf  in ongeveer 5 minuten klaar. Het belangrijkste is dat je de spullen binnen handbereik hebt.

1.     Je begint met een aantal pompjes milk in de hand en dat verdeel je met een beetje water over het gezicht.  Vervolgens was je met nog een beetje water je gezicht met de milk.

2.     Daarna verwijder je de milk met watjes of een vochtige washand.

3.     Afsluitend wrijf je met 2 watjes waar tonic op is aangebracht vanuit het midden van het gezicht naar de buitenkant . Tonic wordt gebruikt om de laatste restjes milk te verwijderen en om de zuurtegraad van de huid te normaliseren.

4.     Daarna kan de dag-of nacht crème worden aangebracht. Het is belangrijk om de huid zowel ’s-Ochtends als ’s-avonds op deze manier te reinigen. Zo kunnen de werkzame stoffen van de dag-nachtcrème goed zijn werk doen.

Welke producten kunnen je helpen?

De winkels staan er vol mee. Wij raden aan om producten van hetzelfde merk aan te houden. De milk en tonic zijn op elkaar afgestemd en versterken elkaar. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten reiniging te gebruiken; Foam, gel, mousse, reinigingsdoekjes.

In de salon hebben wij voor elk huidtype een passende reiniging. Denk hierbij aan producten voor een gevoelige huid, huid met rode vlekken of -couperose. Maar ook een vettere huid of juist een droge huid is gebaat bij een op de huidtype afgestemd product.

·       Oogmake-up remover: speciaal gericht op de dunne, tere huid rondom de ogen

·       Foam Mousse: voor de vettere huidtype, met water aanbrengen, gaat schuimen.

·       Gel: voor de vettere huidtype met water aanbrengen.               

·       Reinigingsdoekjes: kan de huid uitdrogen, hele snelle manier van reinigen, bv vakantie             

·       Milk: Milde en zachte reiniging voor de droge / gevoelige huidtype.                                

 

Bij al deze soorten reiniging altijd een tonic gebruiken. Behalve bij de reinigingsdoekjes hierin is al tonic verwerkt.

Wij willen graag samen met jou de huid optimaliseren, zodat jij ook op latere leeftijd goed in je vel zit.

 

Salon Alouette

 

 

 


About the Author

Selma de Waal

More posts by this author

Comments

No comments

Write comment

* These fields are required